EPAL Euro pallets

EPAL Euro pallets zijn de meest bekende en gebruikte pallets in Europa. Deze pallets worden vaak gebruikt voor transport tot maximaal 2.000 kg. Bij Te Slaa Pallets leveren wij enkel Euro pallets van uitstekende kwaliteit.

Om hoogwaardige kwaliteit te garanderen mag het merkteken EPAL niet zomaar op de pallet worden aangebracht. EPAL (de European Pallet Association) heeft afmetingen en specificaties vastgelegd waar een Euro pallet aan moet voldoen. Alleen als de Euro pallet aan alle kwaliteitseisen voldoet mag het EPAL teken op de pallet worden gemarkeerd. U kunt een EPAL Euro pallet herkennen aan de klossen. Op een EPAL Euro pallet staat namelijk EUR of EPAL gemarkeerd op de linker- of rechterklos.

De afmeting van de meest gangbare EPAL Euro Pallet is 80 x 120 cm. De totale hoogte/dikte is 14,4 cm. De pallet heeft een bovendek van in totaal 5 planken waaronder 9 klossen zijn gemonteerd. Hierbij ondersteunen 3 onderplanken de klossen, die parallel lopen aan het bovendek. De afmeting van een EPAL Euro pallet is universeel, daardoor is deze internationaal te gebruiken.

Natuurlijk zijn er ook EPAL pallets met andere afmetingen verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld ook blok pallets en een display pallet onder EPAL licentie verkrijgbaar. Deze blok pallets hebben een afmeting van 120 x 100 cm en de display pallet van 80 x 60 cm. Op zoek naar een andere afmeting EPAL euro pallet? Neem dan contact met ons. We kunnen vrijwel alle soorten en afmetingen leveren.

Houten- of Kunststof Euro pallet?

Naast houten gebruikte europallets hebben wij ook kunststof Euro pallets in ons assortiment. Twijfelt u tussen hout of kunststof? Het voordeel van kunststof Euro pallets is dat ze weersbestendig, vriesbestending en gemakkelijk te reinigen zijn. In tegenstelling tot houten pallets splinteren en schimmelen kunststof Euro pallets niet.

EPAL Euro Pallets kopen? Dan bent u bij Te Slaa pallets aan het juiste adres. Wij verkopen enkel EPAL Euro Pallets uitstekende kwaliteit. Vraag hier vrijblijvende offerte aan en u ontvangt van ons een aanbod met de scherpste prijs.