Blok pallets

Deze houten pallet is opgebouwd met planken en blokken, vandaar de naam blok pallet. Deze blokken worden ook wel ‘klossen’ genoemd. Blok pallets kunnen op diverse manieren worden gebruik. zijn Er zijn 3 verschillende typen blok pallets, namelijk: open, omlopend en kruisdek. De keuze van het type blok pallet hangt vooral af van het te vervoeren materiaal.

De blok pallet wordt vooral in Europa gebruikt en is in vrijwel iedere maat verkrijgbaar. Wanneer wij praten over een standaard blok pallet, hebben wij het over een pallet van 120 x 100 cm. Ook hebben wij altijd veel blok pallets met de afmeting 120 x 80 cm op voorraad.

Naast de diverse afmetingen, verschillen de pallets ook in draagkracht. Het gewicht wat een blok pallet kan dragen is afhankelijk van de dikte van de blokken en planken. Wij verkopen blok pallets met een draagkracht tot 400 kg, maar ook tot 800 kg en met een draagkracht zwaarder dan 1.000 kg.

Wilt u een andere afmeting houten pallets kopen? Wij leveren ook blok pallets met afwijkende afmetingen. Vraag hier de offerte aan.

 

Verschil Blok pallet en Euro pallet

Een blok pallet staat bekend om zijn gebruiksgemak en wordt ook wel een ‘vierweg’ pallet genoemd, omdat een heftruck de pallet van alle vier de kanten kan benaderen. Dit in tegenstelling tot een balk pallet. Een balk pallet kan alleen maar in de lengte opgepakt worden.

Twijfelt u om een blok pallet te kopen? Of heeft u een vraag over de verschillende soorten pallets? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.