Gebruikte europallets

Gebruikte europallets verkopen en inkopen is de core business van Te Slaa. Te Slaa heeft altijd een grote hoeveelheid pallets voorradig en beschikt over een eigen reparatiecentrum. Hierdoor kan de klant altijd goed en snel geholpen worden met de vraag naar gebruikte europallets. Euro pallets zijn de meest bekende en meest gebruikte pallets op de Europese markt. Dagelijks zijn er ongeveer 500 miljoen in omloop en dat heeft verschillende redenen. De redenen waarom deze pallets zo veel gebruikt worden en nog meer informatie vind je hieronder.

Wat zijn de specificaties van europallets?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de eigenschappen zijn:

  • Standaard afmeting van 800 x 1200 x 144 mm
  • Het gewicht is ongeveer 25kg
  • Heeft een draagvermogen van -/+ 1500kg , statisch zelfs 4000kg
  • Bestaat uit 9 klossen (blokken hout) en 8 planken
  • Worden hergebruikt (gebruikte pallets hebben een donkerdere kleur)
  • Kan alleen de EPAL aanduiding krijgen als die ook voldoet aan de eisen daarvan.

Europallets staan bekend om de betrouwbaarheid en sterkte en worden vooral ingezet voor het vervoeren van goederen. De europallet heeft bijgedragen aan de standaardisatie van de binnenkant van vrachtwagens. Er passen nu precies 2 pallets naast elkaar in de wagen. Dit heeft voor veel kostenbesparing en gemak gezorgd in de transportindustrie.

Vraag nu een offerte aan voor gebruikte europallets bij Te Slaa.

Wat kosten gebruikte europallets?

De prijs van gebruikte europallets ligt aan verschillende factoren. Die factoren zijn bijvoorbeeld: Wil je nieuwe of tweedehands europallets? Worden er nog extra transportkosten gerekend? Wordt de kwaliteit goed gecheckt door de handelaren? Neem je een volle vrachtwagen af? Andere factoren die nu erg spelen zijn: de houtprijs, een schaarste, vervoerskosten en personeelskosten. Hierdoor fluctueert de prijs.

Zoals je misschien al vernomen hebt zie je dat niet iedere pallethandelaar de prijzen online gezet heeft, maar dat je vaak een offerte moet aanvragen. Zoals bijvoorbeeld bij Te Slaa. De reden hiervoor is dat de prijs zo kan fluctueren dat het niet mogelijk is om de prijzen steeds aan te passen op de site. Daarnaast heb je bij het aanvragen van een offerte ook gelijk inzicht in de overige kosten, zoals bijvoorbeeld transportkosten.

Vaak merk je dat wanneer pallethandelaren minder aanbod hebben, ze de prijs verhogen. Zodra ze genoeg voorraad hebben kan de prijs weer dalen. Te Slaa probeert altijd zo veel mogelijk pallets voorradig te hebben om zo de prijzen laag te kunnen houden voor de klant. Te Slaa denkt ook altijd mee met de klant en probeer de klant zo goed en snel mogelijk van de pallets te voorzin.

Momenteel ligt de waarde van een europallet tussen de 16 en 22 euro per pallet als je een volle wagen besteld. Er zit nog een verschil in eerste keuze en tweede keuze pallets. Eerste keuze pallets zijn wel 2ehands maar zijn nog een stuk mooier en nieuwer dan de tweede keuze pallets. Geef daarin je voorkeur aan bij de pallethandelaar.

Het gebruikte europallets systeem

Europallets met het EPAL label behoren tot het Europese EPAL ruilsysteem. Dit systeem houdt in dat bepaalde pallets moeten voldoen aan specificaties en kwaliteitsafspraken. De pallets zijn van hout en moeten makkelijk vervoerbaar zijn met een heftruck en pompwagen. Deze pallets zitten in een circulaire systeem waarbij ze uitgewisseld worden door heel Europa. Niet iedereen mag deze pallets verhandelen. Een pallethandelaar moet goedgekeurd worden om zo de kwaliteit te waarborgen. Te Slaa mag deze pallets wel verhandelen.

Zit er statiegeld op gebruikte europallets?

Hierdoor komt ook vaak de vraag naar boven of er statiegeld op europallets zit. Officieel zit er geen statiegeld op de pallets. Er zijn namelijk geen centrale eigenaren. Als er wel gerekend wordt met statiegeld, dan is dit vaak onderling tussen bedrijven afgesproken. Het statiegeld op europallets is dan een bedrag dat wordt berekend als een bedrijf goederen levert aan een klant. Hierdoor is de kans veel groter dat de pallets teruggebracht of geruild worden. Zodra dit niet gebeurt wordt er 7 tot 10 euro in rekening gebracht. Zoals je hierboven gelezen hebt ligt de werkelijke prijs hoger.

Wat kun je doen met overige europallets?

Heb jij zelf nog pallets die je graag wilt inleveren, neem dan contact met Te Slaa op. Vanaf 25 stuks is het mogelijk om ze op te komen halen.