EPAL EUROPALLETS

De Epal europallets zijn de meest bekende en ook de meest gebruikte pallets in Europa. Ze zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse economie. De prominente rol van deze pallets in de industrie komt niet uit het niets. Vele partijen in de industrie vertrouwen op de hoge kwaliteit. Maar waarom vertrouwen deze partijen hierop? De reden hiervoor en veel meer antwoorden op vragen zoals: Wat is een EPAL Europallet? En wat zijn de toepassingen van deze pallets? Geven we hieronder.

Wat is een EPAL Europallet?

De officiële benaming van de EPAL europallet is eigenlijk EURpallet (zoals ook vaak vermeld staat op de linker of rechterklos van de pallet). EPAL staat voor: European Pallet Association. Er is dus een vereniging van leden die samen de kwaliteit waarborgen. De pallets moet hierdoor voldoen aan bepaalde specificaties, afmetingen en regels.

De afmetingen en specificaties zijn:

De pallet is 800mm breed x 1200m lang en is 144mm hoog. Het gewicht is van de pallet zit rond de 25 kilogram. Dit is de meest gangbare pallet in de markt en is te herkennen aan de klossen. Op de linker en rechterklos moet “EUR”, “EPAL” of “UIC” vermeld staan. Op de middelste klos staat de naam van de producent of opdrachtgever. De draaglast is 1500 tot 2000 kilogram. Een onbeschadigde pallet kan namelijk 2000 kilogram dragen mits gelijkmatig belast. Ze zijn gecertificeerd voor 1500 kilogram.

Ze bestaat uit een bovenkant die gemaakt is van 5 planken met 9 klossen en heeft 3 planken aan de onderkant. Ze zijn speciaal gespijkerd en de hoeken zijn altijd afgeschuind.

De regels waaraan de pallets moeten voldoen voordat ze het EPAL merkteken mogen dragen zijn:

  • De pallet krijgt altijd een kwaliteitsinspectie. Als de inspectie is geweest en goedgekeurd dan krijgt de pallet een horizontale, gele of zwarte kram in de klos. Alleen als aan de kwaliteitseisen wordt voldaanmag het EPAL merkteken op de pallet worden gezet.
  • De 78 spijkers zijn ingeslagen volgens een vastgesteld patroon en hebben een twee-letterige code op de kop.
  • Gerepareerde pallets hebben een reparatienagel met het logo en het tweecijferige licentienummer van de reparateur.
  • Alleen producenten of reparateur met een licentie mogen het merkteken aanbrengen.
  • De pallets krijgen een fytosanitaire behandeling. Deze behandeling dood schadelijkje organismen. Voor gebruik van import en export is deze behandeling vaak verplicht.

Toepassingen en gebruik van een EPAL Europallet

Ze hebben vele toepassingen en manieren waarop je ze kunt gebruiken. Dit komt door de gangbare maat. Dit is een van de redenen waarom de pallets zo onmisbaar zijn in de hedendaagse distributie keten. Volgens EPAL zelf zijn er meer dan 450 miljoen exemplaren in omloop. In 2015 waren er 1520 gecertificeerde producenten, handelaars en reparateurs.

Een enorm voordeel is het retoursysteem. Alle nieuwe en gebruikte pallets rouleren in een internationaal ruilsysteem. Pallets worden gewoonlijk geruild met gesloten beurs. Dit is mogelijk door de kwaliteitskeuringen en constante waarden van de pallets.

Gebruikte EPAL Europallet kopen

Het is bij Te Slaa mogelijk om gebruikte / tweedehands pallets te kopen. Deze pallet zijn grondig gecontroleerd op kwaliteit, zijn duurzaam en ook milieuvriendelijk. Doordat de pallets meervoudig gebruikt kunnen worden en een uitstekende hygiënische norm bieden zijn ze op lange termijn een uitstekende keuze. Tijdens het vervoeren van producten op de pallet kan het zijn dat je de pallet moet achterlaten. Omdat deze soort zo veel gebruikt worden, is het vaak een kwestie van omruilen met een lege pallet.

Kunststof / plastic pallets

Naast houten hebben wij ook kunststof europallets in ons assortiment. Het voordeel van kunststof is dat het weersbestendig, vriesbestending en gemakkelijk te reinigen is. In tegenstelling tot houten pallets splinteren en schimmelen kunststof Euro pallets niet. Twijfelt u tussen hout of kunststof? Neem dan contact met ons op en wij helpen u bij het maken van de juiste keuze

Wat kost een nieuwe Europallet?

Uiteraard kunt u bij ons ook nieuwe EPAL Europallets kopen. De kosten ligt gemiddeld tussen de 13 en 15 euro. Wij maken altijd voor u een scherpe marktconforme prijs. Vraag nu uw offerte aan KLIK HIER.

Pallets verkopen of inleveren?

Te Slaa pallets koopt ook jouw pallets over. Heb jij nog pallets die je graag wil inleveren, neem dan met ons contact op. De waarde van de pallets wordt bepaald door onze specialisten. Bel of mail ons over de mogelijkheden.

Vragen? Chat met ons