Pallethandel Moerdijk

Op zoek naar een pallethandel in Moerdijk met een goede service en de beste prijs? Dan ben je bij Te Slaa op de juiste plek. Dit familiebedrijf met hart voor de zaak is vanaf 2012 al actief met pallets in de weer. Ze voorzien je van de juiste informatie en weten precies welke pallets geschikt zijn voor jouw handel. Ben je naar een specifiek model opzoek? Pallethandel Te Slaa in Moerdijk verkoopt vrijwel alle soorten en maten pallets, dus neem gerust contact op. Zoek je op maat gemaakte pallets? Ook dan ben je bij Te Slaa pallethandel in Moerdijk aan het juiste adres. Ze beschikken namelijk over een eigen reparatiecentrum waarin deze pallets naar jouw wensen gemaakt kunnen worden. Kapotte pallets worden in een eigen reparatiecentrum gecheckt en gerepareerd. Hierdoor blijft de kwaliteit hoog en is de levering snel.

Hoe is Te Slaa de pallethandel in Moerdijk begonnen?

In 2012 is Te Slaa pallets begonnen met het inkopen en verkopen van pallets. Dit familiebedrijf is uitgegroeid tot een werkelijke pallethandel en bestaat momenteel uit 10 werknemers die elke dag voor je klaar staan. Dat Te Slaa,de pallethandel in Moerdijk, een passie heeft voor deze handel is zeker. Om beter te begrijpen waar deze drive en passie vandaan komt en om te begrijpen waarom de pallethandel zo interessant is, hebben wij het hieronder uitgelegd.

Wat is het nut van een pallet?

Pallets zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse transport. Zonder pallets is het moeilijk om bijvoorbeeld kleding te vervoeren van een leverancier in China naar de voordeur van een winkel in Nederland. Of bijvoorbeeld een ton met vloeistof van Amerika naar Engeland. Pallets zijn een belangrijk onderdeel van de infrastructuur in vele industrieën. Dat pallets misschien niet de meest “sexy” producten in de wereld zijn, daar kunnen we inkomen. Het is een erg belangrijk product in de industrie die niet meer weggedacht kan worden. Er wordt ook wel eens gezegd dat pallets de basis van transport zijn. Om een beeld te schetsen staan hier een paar feitjes op een rijtje:

  • In Europa zijn er naar schatting zo’n 450 miljoen EPAL pallets in omloop
  • In America zijn er ongeveer een totaal van 2,5 miljard houten pallets.
  • Naar schatting wordt in Amerika ongeveer 80% vervracht per pallet.
  • In de gehele wereld wordt meer dan 46% van alle vervracht vervoerd per pallet.

Maar hoe interessant kan zo een stuk hout met klossen (houten blokken), nu daadwerkelijk zijn? En wat voor invloed heeft de pallethandel gehad op verschillende industrieën?

Wat zijn de voordelen van pallets?

Verschillende bedrijven zijn producten gaan redesignen om beter op de pallet te passen. Hierdoor was het mogelijk om vervoerskosten omlaag te halen. Een goed voorbeeld hiervan is Ikea. Ikea heeft een mok opnieuw laten designen zodat er niet 864 mokken op een pallet paste maar 2204. Dit zorgde voor een resultaat van een 60% vermindering van de vervoerskosten.

Volgens een artikel in 1931 kosten het vroeger 3 dagen om een goederenwagen vol met 13.000 ingeblikte goederen uit te laden. Dezelfde taak werd volbracht in 4 uur met het gebruik van pallets.

Hoe komt het dat de pallet zo populair is nu?

Er zijn 2 belangrijke momenten geweest in de pallethandel waardoor de pallet nog meer waarde kreeg. Nummer 1 was de komst van gas-aangedreven vorkheftrucks. Dit was in 1937. Nummer 2 was de tweede wereldoorlog en de komst van de vierwegpallet. Hierdoor kon de pallet aan alle vier de kanten opgepakt worden.

In 1961 werden er in Europa afspraken gemaakt over afmetingen van pallets. De ideale standaardafmeting om in een treinwagon of trailer te passen was 80 x 120. Hierdoor werd de laad- en lostijd met 10% verminderd.

Goedkope pallets kopen

Pallets worden de laatste tijd vooral ook als milieuvriendelijk beschouwd. Dit is omdat het hout van uit productiebossen komt en omdat ze gerepareerd en gerecycled worden. Hierdoor zijn er erg veel tweedehands pallets in omloop. Vrijwel alle pallets die Te Slaa de pallethandel in Moerdijk (In de buurt van Rotterdam en Breda) ingekocht heeft zijn al eerder gebruikt. Dit is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook voordeliger. Wil je dus goedkope pallets kopen? Zorg dan dat je tweedehands pallets koopt. Hierdoor ben je bij Te Slaa pallethandel in Moerdijk in de buurt van Rotterdam en Breda altijd aan het juiste adres.

Benieuwd naar onze prijzen? VRAAG HIER OFFERTE AAN