Verkoop gebruikte pallets

De verkoop van gebruikte pallets is de core business van pallethandel Te Slaa. Te Slaa heeft een ruim assortiment aan pallets waaronder europallets, CP pallets, blokpallets en H1 pallets. Er is zelfs de mogelijkheid om pallets op maat te laten maken. Ze beschikken ook over een eigen transportbedrijf en een wagenpark. Dit draagt bij aan een snelle levering en mogelijkheid tot ophalen van pallets. De antwoorden op de volgende vragen: Waarom zijn er vooral gebruikte pallets in de verkoop? Wat is het verschil in verkoop van gebruikte pallets en nieuwe pallets? Wat voor soorten gebruikte pallets verkoopt Te Slaa? Wat onderscheidt Te Slaa in de verkoop van gebruikte pallets en in de verkoop houten pallets? worden hieronder allemaal gegeven.

Waarom zijn er vooral gebruikte pallets in de verkoop?

De verkoop van gebruikte pallets heeft meerdere voordelen. Pallets zijn duurzame producten. Een pallet hoeft je namelijk niet na 1x gebruik weg te gooien, maar kan worden hergebruikt. Dit is een stuk beter voor het milieu. Zolang de pallet zijn kwaliteit behoud is het product nog gereed voor gebruik. Het kan zijn dat een pallet flink beschadigd en niet meer bruikbaar is. Gelukkig is het mogelijk om houten pallets te repareren. Het is mogelijk om het beschadigde stuk te verwijderen en te vervangen. Hierdoor kan de pallet weer hersteld worden en kan hij weer meerdere malen mee.

Wat is het verschil in verkoop van gebruikte pallets en nieuwe pallets?

Zoals hierboven al omschreven is een pallet een duurzaam product. De gemiddelde levensduur van een pallet is 5 tot 7 jaar. Hierna wordt de pallet milieuvriendelijk verbrand of er worden andere producten van gemaakt zoals houtsnippers. Er blijft dus wel nood aan een toestroom van nieuwe houten pallets. Het is niet zo dat het gebruik van houten pallets leid tot ontbossing. Pallets worden namelijk gemaakt van rest hout. Hout dat niet gebruikt wordt voor waardevollere zaken zoals bouwmateriaal of meubilair. Dit gebeurt dan grotendeels (90%) in duurzaam beheerde bossen waarbij voor elke gekapte boom meerdere bomen terug geplant worden. Het hout wat gebruikt wordt voor de pallets zou anders afgedankt worden. Het is dus alleen maar goed dat we er een prachtig duurzaam product van kunnen maken. Een houten pallet is goedkoper om te maken dan een kunststofpallet. Het produceren van een kunststof pallet van 100×120 cm heeft 8 keer zoveel grondstof nodig ten opzichte van een houten pallet (die geschikt is om meerdere malen te gebruiken).

Wat voor soorten gebruikte pallets verkoop Te Slaa?

Heb je voor jezelf nog niet helemaal duidelijk wat voor pallets je nodig hebt? Wellicht vind je hier in het kort de verduidelijking die je zoekt. Het assortiment van Te Slaa is ingedeeld in 4 categorie├źn. Namelijk Europallets, CP pallets, H1 pallets, blok pallets. De europallet is de meest bekende pallet in Europa. De afmeting van deze pallet is altijd 80×120 cm. Deze komt dan ook het meeste voor. CP staat voor chemische pallet en worden ook vooral in de chemische industrie gebruikt. Hier zijn veel verschillend afmetingen van. Een blok pallet staat bekend om zijn vorm en de mogelijkheid om de pallet aan alle kanten op te pakken. Blok pallets zijn in veel verschillende afmetingen beschikbaar. Als laatste categorie hebben we de H1 pallet. Deze is onderscheidend omdat het een kunststof pallet is. H1 pallets worden het meest gebruikt in de levensmiddelen industrie zoals de vleessector en toeleveranciers.

Wat onderscheidt Te Slaa in de verkoop van gebruikte pallets?

Te Slaa heeft kwaliteit erg hoog in het vaandel staan. Iedere pallet wordt grondig gecontroleerd bij binnenkomst. Zodra de pallet niet aan de hoge standaard eisen van Te Slaa voldoet, gaat hij naar het reparatiecentrum waar hij vervolgens op professionele wijzen gerepareerd wordt. Vervolgens wordt er nog een controle uitgevoerd om zeker te zijn van de kwaliteit en stevigheid van de pallet. Als de pallet niet meer te repareren valt, dan wordt deze op een milieuvriendelijke manier vernietigd, of een ander product van gemaakt zoals houtsnippers.

De kracht van Te Slaa ligt hem in het snel verwerken en sorteren van aangekocht pallets. Doordat Te Slaa een eigen reparatiecentrum heeft kunnen pallets super vlug gerepareerd worden. De andere reden waarom Te Slaa onderscheidend is, is dat ze beschikken over een eigen transportbedrijf en een eigen wagenpark. Hierdoor kan de klant super snel geholpen worden en kan de service geboden worden voor snelle levering of ophaal mogelijkheid.

Oude gebruikte pallets verkopen aan Te Slaa

Het is mogelijk om je oude gebruikte pallets te verkopen aan Te Slaa. Pallets kunnen meer dan 1 keer gebruikt worden en zijn daarom uitermate geschikt voor hergebruik. Te Slaa handelt vooral in gebruikte pallets en koopt graag jouw 2e hands pallets op.