Houten pallets kopen bij Te Slaa

Houten pallets kun je kopen in veel verschillende maten en soorten. Ze komen in standaard maten of je kunt ze bij Te Slaa op maat laten maken. Er zit een groot verschil in de kwaliteit. Hieronder gaan we je meer vertellen over welke houten pallets jij het beste kan kopen, waar je dan allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een houten pallet en of een houten pallet voor jou de juiste keuze is.

Waarom zou je kiezen om houten pallets te kopen?

Een houten pallet kan van verschillende soorten hout zijn gemaakt zoals bijvoorbeeld populier of grenen. Het komt ook voor dat een combinatie van verschillende houtsoorten gebruikt wordt. De reden hiervoor is dat bepaalde industrieën eisen stellen aan de pallet, zoals bijvoorbeeld de luchtvochtigheid of de onbreekbaarheid.

In de industrie wordt nog steeds het meeste gebruik gemaakt van houten pallets. Ze zijn stevig, veilig in gebruik en goedkoper om te produceren dan bijvoorbeeld een kunststof pallet. Een andere belangrijke reden is dat houten paletten gemakkelijk herstelt kunnen worden bij schade. Er wordt wel eens gedacht dat plastic / kunststof pallets beter voor het milieu zouden zijn aangezien ze gerecycled kunnen worden. Dit is echter niet het geval omdat er 5 x zoveel energie nodig is om een kunststof pallet te maken en omdat ze niet milieuvriendelijk afbreekbaar zijn als ze niet meer gebruikt kunnen worden. Dit maakt de houten pallet uiteindelijk duurzamer en beter voor het milieu.

De nadelen van een houten pallet zijn dat ze makkelijk versplinteren en bacteriën en schimmels kunnen dragen. Een houten pallet is niet steriel te reinigen, en in vergelijking met plastic / kunststof pallets zijn ze iets duurder om te produceren. In de elektro-, automotive en voedingsmiddelenindustrie is de kunststof pallet door deze redenen op de moment de standaard pallet geworden. 

Een nieuwe houten pallet is te krijgen vanaf ongeveer 15.- euro. De aanschafkosten van een kunststof pallet ligt wat hoger namelijk rond de 25,- euro. Klink hier voor het aanbod kunststof pallets bij Te Slaa

Verschillende soorten houten pallets

Te Slaa biedt 3 verschillende soorten houten pallets aan:

EPAL Europallets: De Epal Europallet is de meest gebruikte pallet in Europa. De reden hiervoor is de fijne afmeting (800 mm bij 1200 mm) en omdat veel partijen vertrouwen op de kwaliteitsnorm van EPAL (EPAL staat voor: European Pallet Association). Er is dus een vereniging van leden die samen de kwaliteit waarborgen. Klink hier voor meer info over EPAL Europallets.

CP pallets: CP pallets hebben een grote draagkracht en zijn voornamelijk bedoeld voor de chemische industrie. Er bestaan 9 verschillende CP pallets met verschillende afmetingen en specificaties om producten uit de chemische industrie gemakkelijk te vervoeren. Klink hier voor meer info over CP pallets.

Blok pallets: De blok pallet is opgebouwd uit planken en blokken en wordt vooral in Europa gebruikt. Een standaard blok pallet heeft een afmeting van 1200 mm x 1000 mm. Te Slaa levert ook blokpallet met afwijkende afmetingen. Klink hier voor meer info over blokpallets.

Kwaliteit pallets bij Te Slaa

Gemiddeld gaan houten pallets 2 a 3 jaar mee. Het gewicht van een houten pallet kan variëren van 15 tot 26 kilogram. Ze zijn over het algemeen zwaarder dan kunststof pallets.

Als je ook in het buitenland actief bent en veel producten buiten Europa exporteert moet je in veel landen verplicht aan de conform ISMP15 eisen voldoen.

Gebruikte houten pallets bij Te Slaa

Houten pallet handel Te Slaa verkoopt de beste kwaliteit gebruikte pallets. De pallets worden gronding gecontroleerd op kwaliteitseisen. Zodra de pallet hier niet meer aan voldoen, worden ze gerepareerd in ons eigen reparatiecentrum. Hierdoor waarborgen we ook de kwaliteit van gerepareerde pallets. Te Slaa heeft altijd een grote voorraad nieuwe en gebruikte pallets, hierdoor bent u verzekerd van een snelle levering binnen Nederland, België en Duitsland.

De pallets die voornamelijk gebruik worden in de industrie zijn Europallets, Blok pallets, CP pallets en kunststof H1 pallets. Ben je toch op zoek naar een specifieke houten transport pallet? Ook dan ben je bij Te Slaa aan het juiste adres. Wij kunnen op aanvraag iedere pallet leveren die u zoekt. Bent u op zoek maar een pallet op maat? Ook dat is mogelijk. In het reparatiecentrum maken wij diverse soorten pallets naar wens van de klant.

Vraag nu een offerte aan voor de beste kwaliteit houten pallets.

Vragen? Chat met ons