H1 pallets kopen bij Te Slaa

H1-pallets zijn geschikt voor diverse toepassingen, waaronder voedselopslag en -transport, en zijn speciaal gemaakt om te voldoen aan de strenge eisen van de levensmiddelenindustrie. Bovendien hebben deze pallets een certificering die zegt dat ze voldoen aan de veiligheids- en hygiënenormen.

Bij Te Slaa Pallets vindt u H1-gecertificeerde kunststof pallets in verschillende afmetingen. De kunststof europallet van 80 bij 120 cm en de ISO-pallet van 100 bij 120 cm zijn de meest gebruikte varianten en zijn geschikt voor verschillende sectoren, waaronder de voedselindustrie. Bovendien zijn kunststof pallets weerbestendig, vorstbestendig en eenvoudig te reinigen, waardoor ze veiliger zijn en minder onderhoud vereisen dan houten pallets.

De H1 pallet is verkrijgbaar in verschillende afmetingen

Het is een kunststof pallet die verkrijgbaar is in verschillende afmetingen, zoals de kunststof europallet en de ISO pallet. De meest voorkomende afmeting in Nederland, België en Duitsland is de H1 Europallet, met een afmeting van 800 mm x 1200 mm. Let bij het kiezen van een pallet goed op de draagkracht, die kan variëren van 350 kilogram tot 1500 kilogram. Wilt u hier meer over weten? Wij denken graag met u mee, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Lichtgewicht en eenvoudig in gebruik

Een grote voordeel van H1 / kunststof pallets is dat ze lichter zijn in gewicht dan houten pallets. Dit is niet alleen handig met het vervoeren en tillen maar dit maakt ook verzendingen goedkoper. Het lichtere gewicht van kunststof pallets heeft verschillende voordelen. Ten eerste maakt het het transport en het tillen van de pallets gemakkelijker, vooral als er veel pallets worden gebruikt. Dit kan de efficiëntie verbeteren en het risico op arbeidsgerelateerde blessures verminderen.

Daarnaast kan het lagere gewicht van kunststof pallets leiden tot lagere kosten voor transport en verzending, omdat het gewicht een belangrijke factor is bij de berekening van de verzendkosten. Ook kan het gebruik van lichtere pallets ook bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot, omdat de vrachtwagens minder brandstof hoeven te verbruiken. Dit kan helpen bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en het verminderen van de milieu-impact van het transport en de logistiek.

Nieuwe en gebruikte varianten

Bij Te Slaa kunt u terecht voor nieuwe en gebruikte H1 pallets van de hoogste kwaliteit. Wij controleren onze tweedehands pallets grondig op kwaliteitseisen. Als een pallet niet meer aan deze eisen voldoet, repareren wij deze in ons eigen reparatiecentrum om de kwaliteit te waarborgen. Door onze grote voorraad bent u verzekerd van een snelle levering binnen Nederland, België en Duitsland.

Heeft u vragen over welke H1 pallet het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het maken van de beste keuze en bieden u de beste kwaliteit H1 pallets. Vraag vandaag nog een offerte aan en profiteer van onze expertise en uitstekende service.

H1 pallets zijn speciaal ontworpen voor de levensmiddelenindustrie

Hiermee voldoen ze aan alle voedselveiligheids- en hygiënenormen. Bij Pallethandel Te Slaa kunt u terecht als u op zoek bent naar hoogwaardige kunststof pallets met het H1-keurmerk voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.

Wij bieden een ruime keuze aan pallets in verschillende afmetingen en specificaties, en onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om u te helpen de beste optie te kiezen voor uw specifieke toepassing. Voor meer details of om een bestelling te plaatsen, kunt u direct contact met ons opnemen.

Kunststof is hygiënischer dan hout

Dit vanwege de eenvoudige reiniging en het verminderde risico op ongedierte en insecten. Dit maakt H1 pallets de norm in de levensmiddelen-, auto- en elektrotechnische industrie. Het lichte gewicht van de plastic pallets is een ander groot voordeel, wat zorgt voor gemakkelijker transport en lagere verzendkosten.

Bovendien voldoet een kunststof pallet altijd aan de ISMP15-normen, waardoor export zonder speciale behandeling mogelijk is. Kunststof pallets hebben ook het voordeel dat ze probleemloos buiten kunnen worden opgeslagen, omdat ze geen vocht opnemen. Houten pallets daarentegen absorberen vocht en mogen niet buiten worden opgeslagen. Aangezien plastic pallets geen spijkers hebben, is er bovendien geen kans dat producten tijdens het vervoer beschadigd raken.

Kunststof pallets zijn steviger en gaan langer mee

Hoewel de vervaardiging ervan duurder is dan die van houten pallets, zijn plastic pallets steviger en gaan ze langer mee.  Tal van logistieke bedrijven maken zich grote zorgen over de hoge kosten en het risico van verlies van pallets. Daarom wordt vaak gekozen voor houten pallets.

De kunststof H1-pallet is echter de beste optie als u op zoek bent naar hygiënische, robuuste en lichte eigenschappen. H1 kunststof pallets zijn er in verschillende maten. In Nederland, België en Duitsland is de H1 Euro pallet, die 800 mm bij 1200 mm meet, de meest gebruikte maat.

Gebruikte en nieuwe plastic pallets van de hoogste kwaliteit

De H1 pallets zijn beschikbaar in verschillende maten om aan de behoeften van verschillende sectoren te voldoen. De meest gebruikte maten zijn de Europallet met afmetingen van 800 mm x 1200 mm en de ISO-pallet met afmetingen van 1000 mm x 1200 mm. Deze maten zijn veelvoorkomend in de logistieke industrie en voldoen aan de standaard afmetingen voor internationale zendingen.

De toepassing van de H1 pallets is voornamelijk gericht op de voedsel- en drankenindustrie, omdat deze pallets hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook zijn H1 pallets bestendig tegen hele lage temperaturen .Door het gebruik van kunststof wordt het risico op het binnendringen van ongedierte en insecten verminderd, wat belangrijk is voor de voedselveiligheid. Bovendien zijn deze pallets geschikt voor transport en opslag van andere producten die gevoelig zijn voor vocht en schimmels, zoals medicijnen, cosmetica en chemicaliën.

Het gebruik ervan in de farmaceutische industrie

Naast de levensmiddelenindustrie worden H1 pallets ook veel gebruikt in de farmaceutische en elektronische industrieën vanwege de strikte veiligheidsvoorschriften en hygiënische normen. Deze industrieën hebben te maken met gevoelige producten en materialen die beschermd moeten worden tegen vervuiling en verontreiniging.

Te Slaa is een betrouwbare leverancier als u op zoek bent naar hoogwaardige kunststof pallets. Om de kwaliteit van een gerepareerde pallet te garanderen, wordt elke pallet zorgvuldig onderzocht op naleving van de kwaliteitsnormen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!