Inkoop gebruikte pallets

Te Slaa doet aan de inkoop van gebruikte pallets. Te Slaa is een pallethandel die juist vooral 2de hands pallets inkoopt. Heb jij nog een stapel pallets die je graag in wil leveren dan is dit mogelijk. De reden hiervoor, meer informatie over de pallets, wat er allemaal gebeurt met gebruikte pallets als ze ingekocht zijn en hoe dit allemaal in zijn werk gaat leggen wij hieronder haarfijn uit.

Waarom zou je gebruikte pallets inkopen?

Eerst gaan we het hebben over de reden waar je gebruikte pallets zou inkopen. De inkoop van gebruikte pallets heeft namelijk vele voordelen! Een groot voordeel is dat het een stuk duurzamer is en dus beter voor het milieu. Een pallet is een stevig product en kan meerdere malen hergebruikt worden. Waarom zou je hele bossen kappen om een product te maken wat nog mee kan? Te Slaa vindt dat de pallet zolang hij kwalitatief nog goed is, hergebruikt kan worden. Het komt wel eens voor dat een pallet beschadigd of kapot is. Ook deze pallets krijgen een nieuw leven bij Te Slaa en worden gerepareerd in het eigen reparatiecentrum. Inkoop door pallethandelaren van beschadigde en kapotte pallets is vaak ook mogelijk.

Hoelang gaat een pallet mee?

Gemiddeld gaat een pallet 7 tot 10 jaar mee. De meeste pallets zijn van hout en hout is vaak te repareren. Het hout kan gaan schimmelen maar dit gebeurt pas boven de 15 graden. Zodra de pallet gebruikt word in omgevingen waar de temperatuur hoger is dan 15 graden dan krijgen ze een zoutbehandeling of worden ze gedroogd. Een pallet kan gemakkelijk tussen de tien en twintig keer vervoerd worden als ze niet te zwaar belast worden. Het inkopen van gebruikte pallets is dus erg gangbaar.

Hoewel veel pallets nog een keer gebruikt worden, zijn er nog veel gevallen waarbij de pallets onbenut staan te vergaan bij vele bedrijven of zelfs weggegooid worden. Dit is natuurlijk jammer en niet duurzaam. Vooral nu de houtmarkt een groot schaarste heeft worden deze pallets steeds belangrijker. De pallets moeten terug in het circuit zodat ze weer opgeknapt en gebruikt worden. De inkoop van gebruikte pallets door handelaren is dus erg belangrijk voor de markt.

Wat kun je doen met oude pallets?

Het beste wat je kunt doen met oude of overtollige pallets is verkopen aan een pallethandel zoals Te Slaa. Gebruikte pallets kunnen vaak hergebruikt worden. Zodra de pallet kapot is kan deze nog gemaakt worden in het reparatiecentrum. Zodra de pallet niet meer mee kan en niet meer gerepareerd kan worden, worden de pallets gerecycled. De resten worden vermalen en worden gebruikt om blokken (klossen voor de pallet) van te maken of spaanplaten of houtsnippers. Als de pallet helemaal onbruikbaar is wordt het hout gebruikt als grondstof voor groene stroom.

Wellicht heb jij in je magazijn nog een stapel pallets staan en moet je ze kwijt? Te Slaa koopt jouw gebruikte pallets graag in. Heb je nog een stapel kapotte pallets? Neem ook dan contact op. Te Slaa beschikt over de mogelijkheid om de kapotte pallets te repareren of te recyclen.

Hoe haal je een pallet snel uit elkaar?

Ben je van plan om het hout zelf te recyclen en gebruiken voor een ander doeleind dan kun je een pallet het beste uit elkaar halen met een plankentrekker voor pallets. Deze is in een kluswinkel te koop. Verwar een plankentrekker niet met een breekijzer. Een breekijzer zorgt ervoor dat veel planken zullen splijten waardoor je de pallet alleen maar nog meer kapot zal maken.

 

Wat krijg je voor een pallet?

Dit ligt allereerst aan de soort pallet die je in wil gaan leveren. De inkoopwaarde van een gebruikte europallet ligt rond de 2,50 en 5,50 euro per stuk. Dit kan per bedrijf verschillen. Te Slaa beschikt over eigen chauffeurs die de pallets voor je komen ophalen vanaf 25 stuks. Op aanvraag rijden de chauffeurs in Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Heb je pallets over en wil je ze inleveren tegen een eerlijk prijs? Neem dan contact op om prijzen en voorwaarden te bespreken.

Waarom worden Pallets duurder?

De houtprijzen blijven stijgen en de supply chain heeft het zwaar gehad door verschillende factoren namelijk COVID-19 en personeelstekort. Door COVID-19 zijn meer mensen gaan klussen en er wordt meer gebouwd waardoor er meer hout nodig was.

Inkoop soorten gebruikte pallets

Te Slaa koopt naast Europallets en CP pallets ook andere soorten gebruikte pallets op mits deze algemene maten hebben. Als je geen specifieke pallet heb laten bouwen voor het vervoeren van je product dan beschikt de pallet vaak over algemene maten. Vaak zijn je gebruikte pallets dus geschikt voor de inkoop door pallethandel Te Slaa.