Europallets kopen, afmeting 80 x 120 CM

EPAL pallets zijn verreweg de meest herkenbare en meest gebruikte pallets in Europa. Maar waarom spelen ze zo’n belangrijke rol in de sector? Hun superieure kwaliteit is de eenvoudige verklaring.

Bij Te Slaa Pallets vindt u alles wat u moet weten over verschillende soorten pallets, hun specificaties en toepassingen.

 Wist u bijvoorbeeld dat een EPAL Europallet in feite een EUR-pallet is? Zoals vaak vermeld wordt op de linker of rechterklos van de pallet. EPAL staat voor European Pallet Association, een vereniging die de kwaliteit van de pallets waarborgt. De pallets moeten voldoen aan bepaalde specificaties, afmetingen (80 x 120 cm) en regels om het EPAL merk te mogen dragen.

 Zo wordt ervoor gezorgd dat Europallets van hoogwaardige kwaliteit zijn en aan de Europese normen voldoen. Deze normen omvatten onder meer de afmetingen, het gewicht, het aantal planken, klossen en spijkers, en de mate van draagkracht.

Nieuwe en gebruikte Europallets kopen

Europallets spelen een cruciale rol in het vervoer van goederen in heel Europa. Deze pallets worden overal ter wereld gebruikt voor goederenvervoer over de weg, per spoor en over zee, omdat ze speciaal zijn gemaakt om te voldoen aan de behoeften van de Europese transportsector.

Te Slaa biedt een ruime keuze aan nieuwe en gebruikte Europallets die geschikt zijn voor diverse toepassingen. U kunt altijd de ideale pallet vinden voor uw unieke transportbehoeften omdat onze pallets verkrijgbaar zijn in verschillende maten en specificaties.

Wij leveren ze zowel nieuw als tweedehands. Om ervoor te zorgen dat ze aan de hoge normen blijven voldoen, hebben deze pallets een grondig onderzoek en reparatie ondergaan. Het gebruik van gebruikte pallets bespaart niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu omdat het duurzaamheid en vermindering van afval stimuleert.

Strenge richtlijnen en kwaliteitseisen van de Europallets

Om pallets te kunnen voorzien van het EPAL merk, moeten deze voldoen aan strenge richtlijnen en kwaliteitseisen. Zo ondergaan ze bij acceptatie altijd een kwaliteitscontrole en krijgen ze een horizontaal nietje in de klos.

Het EPAL merk mag alleen worden gebruikt door erkende fabrikanten of reparateurs. Dit biedt garantie voor de hoogwaardige kwaliteit van de pallets. Herstelde pallets krijgen een reparatienagel met het logo en het tweecijferige licentienummer van de reparateur, wat ook bijdraagt aan de betrouwbaarheid en transparantie van het systeem.

Betrouwbare oplossingen voor vervoer en opslag

Wanneer u ervoor kiest om Europallets met het EPAL merk te gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat u de best mogelijke kwaliteit en prijs krijgt. Het merk staat namelijk garant voor de hoogste standaard en de beste kwaliteit, wat bijdraagt aan een betrouwbare en efficiënte supply chain.

Bovendien biedt het EPAL systeem een uitgebreid netwerk van leden die samenwerken om de kwaliteit te waarborgen en te verbeteren. Door gebruik te maken van pallets met het EPAL merk draagt u bij aan een duurzame en betrouwbare supply chain en kunt u vertrouwen op de beste kwaliteit en prijs.

Kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie

Dit zijn verreweg de meest herkenbare en meest gebruikte pallets in Europa. Maar waarom spelen ze zo’n belangrijke rol in de sector? Hun superieure kwaliteit is de eenvoudige verklaring.

Wat kost een europallet? Als u zich afvraagt hoeveel ze kosten, kunt u er zeker van zijn dat onze kosten altijd vooraf en zonder bijkomende kosten worden berekend. U kunt bij ons nieuwe EPAL pallets kopen tegen marktprijzen. Een nieuw exemplaar kost doorgaans tussen 13 en 15 euro. Bovendien bieden wij een statiegeldsysteem, zodat u ze kunt retourneren en uw statiegeld terugkrijgt.

Dankzij onze uitgebreide ervaring in de transportsector en onze nauwe relaties met betrouwbare fabrikanten kunnen we leveren tegen concurrerende prijzen. Neem direct contact met ons op om direct te bestellen of een offerte aan te vragen.

Europallets afmetingen zijn 80 x 120 CM

Een EPAL Europallet weegt ongeveer 25 kilogram en meet 800 mm x 1200 mm x 144 mm. De pallet kan een gewicht van 1.500 tot 2.000 kilogram dragen en heeft 5 planken met 9 klossen bovenaan en 3 planken onderaan. U kunt bij Te Slaa altijd de ideale pallet vinden voor uw specifieke transportbehoeften, omdat we Europallets aanbieden in verschillende maten en specificaties.

Onze Europallets zijn geschikt voor diverse toepassingen, waaronder het vervoer van zware apparatuur, industriële benodigdheden en voedsel en dranken. Onze deskundige medewerkers kunnen u helpen bij het maken van de beste maat- en specificatiebeslissingen en u advies geven over de ideale pallet voor uw specifieke toepassing.

De kwaliteit wordt gegarandeerd door het EPAL label

Het logo geeft aan dat ze voldoen aan de strenge normen van het European Pallet Association Label. Elke Europese locatie die deelneemt aan het uitwisselingssysteem accepteert deze pallets. De pallets worden aangeboden tegen een scherpe prijs en zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit dankzij het label.

Een groenere optie voor de conventionele houten pallets?

De beste optie voor u is dan wellicht kunststof. Voor de vervaardiging van plastic pallets wordt hoogwaardige kunststof gebruikt, dat een aantal voordelen heeft ten opzichte van houten pallets. Allereerst zijn kunststof pallets eenvoudig te reinigen, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie. Ze zijn ook vorst- en weerbestendig, waardoor ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Ze zijn ook veel lichter dan houten pallets, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn.

Kunststof varianten hebben als bijkomend voordeel dat ze niet schimmelen of splinteren. Daardoor zijn ze veiliger voor de werkplek en hygiënischer. Bovendien zijn kunststof pallets duurzamer dan houten pallets, omdat ze minder snel beschadigen en langer meegaan.

Het retoursysteem is een belangrijk voordeel

Dit systeem maakt de internationale uitwisseling van zowel nieuwe als gebruikte pallets mogelijk zonder dat financiële uitwisselingen nodig zijn. De pallets worden algemeen aanvaard omdat ze gemakkelijk herkenbaar zijn en onderworpen worden aan regelmatige kwaliteitscontroles omdat ze voldoen aan uniforme specificaties.

Twijfelt u nog over het soort materiaal voor uw pallets? Neem dan gerust contact met ons op, en wij helpen u graag bij het nemen van de beste beslissing voor uw bedrijf. Wij bieden een ruime keuze aan hoogwaardige kunststof pallets en kunnen u deskundige begeleiding bieden bij het nemen van de beste beslissing.