CP Pallets / chemiepallets

CP pallets of wel chemiepallets zijn te verkrijgen in veel verschillende soorten en maten. Op het eerste oog lijken deze pallets hetzelfde als alle andere soorten pallets. Toch zit er wel degelijk verschil in. Vandaar dat CP pallets / chemiepallets bij Te Slaa een gehele eigen categorie hebben. Maar wanneer behoort nu een pallet tot een chemiepallet? Wat zijn de specificaties? Waarom heten de pallets zo? Wanneer kies je voor een CP pallet / chemiepallet? En welke pallet moet je dan kiezen? Dit gaan we je hieronder haarfijn uitleggen.

Wat is een CP pallet?

De reden waarom de pallets zo genoemd worden is omdat ze voornamelijk gebruikt worden in de chemische industrie (CP staat voor Chemiepallet). Deze sector produceert en bewerkt grondstoffen en producten door middel van chemische veranderingen aan deze stoffen. In de chemische industrie zijn er bij pallets net wat meer dingen om rekening mee te houden dan bij normale industrie. In de chemische industrie wordt veelal gewerkt met moeilijk stapelbare verpakkingsmaterialen, verschillende afmetingen en gewicht zoals bijvoorbeeld zakgoed, bigbags, containers of vaten. Hierdoor zijn er veel verschillende soorten CP pallets / Chemiepallets. Een ander belangrijk ding waar rekening mee gehouden wordt bij chemiepallet is veiligheid voor de werknemers, het milieu en de lading zelf. De producten moeten veilig vervoerd worden en stabiel staan.

Wat zijn de specificaties van een Chemische pallet?

Een chemische pallet kenmerkt zich door een paar belangrijke dingen. Ze zijn bijna altijd van hout gemaakt en ontwikkeld om goed bestand te zijn tegen chemische stoffen. Ze zijn ontworpen om aan eisen van de Europese chemische industrie te voldoen. (Hierdoor worden ze ook wel eens chemische industrie pallet genoemd of chemical pallet.)  De pallets hebben een gladde structuur waardoor stof en vuil niet aan de pallets blijft zitten. Hierdoor zijn ze erg onderhoudsvriendelijk en makkelijk om schoon te maken. Er zijn 9 verschillende chemische industrie pallets waarin verschillen zitten in de afmeting en constructie van het boven- en onderdek. Voorheen waren er nog meer soorten en afmetingen maar het was wenselijk om het aantal verschillende industrie pallets te reduceren tot 9 stuks. Dit is voor grote spelers in de chemische industrie veel efficiënter.  Hierdoor zie je ook dat andere branches overgestapt zijn op de chemische pallets.

Wanneer kies je voor een chemische pallet?

Werk je met producten uit de chemische industrie die moeilijk te stapelen zijn of moeilijk te vervoeren? Dan is een CP pallet met de juiste afmeting en draagkracht een goede oplossing. Vooral als het gaat over producten die stof en vuil vrij moeten blijven.

Ben je werkzaam in een andere sector dan de chemische industrie dan kan een CP pallet nog steeds de juiste keuze voor zijn. Werk je met een moeilijk te vervoeren product (vaten of zakgoed bijvoorbeeld), ben je opzoek naar een onderhoudsvriendelijke pallet of een specifieke afmeting dan zit je bij chemische pallets toch goed. Toch nog moeite met het maken van een keuze? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag met het selecteren van de juiste pallet.

CP pallets types

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende types. De pallets verschillen in afmeting, draagkracht en uitvoering. Door de variatie is de chemische pallet multi-inzetbaar.

CP-palletMaat in cmDraagkrachtSpecificaties onderdek
CP1 pallet100 x 120 cm1250 kgOpen onderdek
CP2 pallet80 x 120 cm1250 kgOpen onderdek
CP3 pallet114 x 114 cm1250 kgOpen onderdek
CP4 pallet110 x 130 cm1250 kgOpen onderdek
CP5 pallet76 x 114 cm1250 kgOpen onderdek,
CP6 pallet100 x 120 cm1500 kgKruisdek onderdek, het bovendek steekt over t.o.v. het onderdek
CP7 pallet110 x 130 cm1500 kgVlak omlopend onderdek,  het bovendek steekt over t.o.v. het onderdek
CP8 pallet114 x 114 cm1500 kgKruisdek onderdek
CP9 pallet114 x 114 cm1500 kgVlak omlopend onderdek

Toepassing van de verschillende chemische industrie pallets

Bij het ontwikkelen van deze 9 verschillende pallets is gedacht aan de volgende toepassingen:

CP1-, CP2- en CP6 pallets toepassing: Deze pallets zijn erg geschikt voor het vervoeren van zakgoed en dozen. CP6 is ook erg geschikt voor gestapelde producten. Het verschil tussen deze pallets zit hem in de draagkracht en afmeting.

CP3- en CP9 pallets toepassing: Worden vooral gebruikt voor het vervoeren van bigbags, containers en vaten.

CP4- en CP7 pallet toepassing: Deze pallets zijn gelijk aan de CP1 en CP6 alleen de afmeting is anders.

CP5 pallet toepassing: De CP5 pallet wordt vooral gebruikt voor het vervoeren van containers. Dit is de kleinste uit de CP familie.

CP8 pallet toepassing: De CP8 pallet is gelijk aan de CP9 pallet maar is uitgevoerd met een gat in het midden voor bigbags met onderlossing.

Nieuwe en gebruikte CP pallets

Te Slaa levert zowel nieuwe- als gebruikte CP pallets. De gebruikte pallets worden grondig gecheckt voordat ze hergebruikt worden. Te Slaa repareert gebruikte pallets. Dit is voordeliger en milieuvriendelijker.

Vragen? Chat met ons