De toepassing en het gebruik van blok pallets

De toepassing en het gebruik van blok pallets is afhankelijk van een aantal factoren. Namelijk het te vervoeren materiaal, de manier waarop er vervoerd moet worden, het geplande gebruik en de regelgeving. Blok pallets zijn na de europallets het meest gangbaar. De reden hiervoor is dat ze eenvoudig te vervoeren en te verrijden zijn door een palletwagen of heftruck en zeer geschikt zijn voor palletstellingen. Hierdoor wordt de blok pallet ook wel de industriepallet of de vierweg pallet genoemd. Een heftruck kan namelijk vanuit 4 kanten heffen. Blok pallets zijn dus eenvoudig te verplaatsen, erg gebruiksvriendelijk en kunnen voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden.

Wat is een blok pallet

Om te beslissen welke blok pallet het beste bij uw toepassing past beginnen we bij de vraag: wat is een blokpallet? De blok pallet wordt opgebouwd uit een bovendek, een tussendek, een onderdek en blokken (ook wel klossen genoemd). De blok pallet wordt vooral in Europa gebruikt en is in vrijwel iedere maat verkrijgbaar. Wanneer een standaard afmeting van een blok pallet benoemd wordt, gaat het over een pallet van 120 x 100 cm. Toch zijn er ook andere afmetingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld 80 cm x 120 cm (afmeting van een euro pallet) of een afmeting naar keuze (custom pallet). Er zijn 3 soorten onderdekken mogelijk bij blok pallets namelijk; met kruisdek, open onderdek of een omlopend onderdek. Ook deze pallets hebben wij altijd voorradig. Ben je opzoek naar een afwijkend type of afmeting? Vraag dan HIER de offerte aan.

Gewicht / draagkracht van een blok pallet

Naast de diverse afmetingen, verschillen de blok pallets ook in draagkracht en gewicht wat ze maximaal aan kunnen. Te Slaa heeft verschillende blok pallets in het assortiment met een draagkracht tot 400 kg, 800 kg, 1000 kg, of zelfs een draagkracht zwaarder dan 1000 kg. Dit heeft te maken met het onderdek van de pallet en het materiaal waarvan de pallet gemaakt is. In verband met het maximaal gewicht dat een vrachtwagen mag vervoeren wordt er vaak 1000 kg per blok pallet aangehouden.

Het gewicht van de pallet zelf is erg afhankelijk van het materiaal, de dichtheid en de afmeting van de pallet. De algemene regel is: Hoe zwaarder het materiaal wat je wil gaan vervoeren of opslaan hoe dichter en dus zwaarder de pallet zelf moet zijn. Het is slim om het gewicht van het materiaal wat je wil gaan vervoeren goed in te schatten en af te ronden naar boven zodat je altijd een veilige schatting maakt. Zorg dat het gewicht altijd gelijkmatig verdeeld is over de pallet. Wil je meer informatie over de pallet met de juiste draagkracht voor uw toepassing en gebruik van blok pallets naam dan contact met ons op en onze specialisten helpen u graag verder.

Nieuwe blok pallets / industriepallets kopen

Bij Te Slaa Pallets bent u altijd verzekerd van de beste nieuwe blok pallets / industriepallets van hoogwaardige kwaliteit. Naast de standaard afmeting van 100 cm bij 120 cm is er bij ons ook de mogelijkheid om afwijkende types en afmetingen te bestellen. Wij hebben altijd een ruime voorraad om aan uw wensen te voldoen. Heeft u nog vragen of bepaalde specificaties of wensen aan uw pallets, dan kan u altijd contact opnemen.

Verkoop gebruikte blok pallets

Bij ons kunt u ook terecht voor de verkoop van gebruikte blok pallets. Een houten blok pallet is een zeer gebruiksvriendelijk product en onderdelen kunnen vakkundig vervangen of gerepareerd worden in ons reparatiecentrum. Hierdoor gaan pallets veel langer mee en denken wij aan de duurzaamheid van onze producten.

Vragen? Chat met ons